Mariëtte’s Child Care

Mariëtte vertrok in 2004 naar Ghana om als vrijwilligster te werken in een kindertehuis. Twee jaar later heeft zij, samen met haar Ghanese man Moses, haar eigen kindertehuis ‘Hanukkah‘ gebouwd. Het tehuis staat in Sunyani, een plaats op 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Hier zetten ze zich met hart en ziel in voor ‘hun’ kinderen in de leeftijdscategorie van nul tot en met zeventien jaar. Sinds de opening in 2006, schommelt het aantal kinderen dat in kindertehuis Hanukkah verblijft rond de 40.
Moses en Mariëtte willen hen niet alleen liefdevol opvangen en verzorgen, maar ook een toekomst geven. Daarom helpen ze de kinderen een vak te leren. Ook de lokale bevolking werkt mee in het kindertehuis én in de ‘Circle of  Life School’, die op 26 juli 2014 geopend is. In september 2019 is Junior High School in gebruik genomen. Zo kunnen de kinderen van het kindertehuis en uit de omgeving nog drie jaar voortgezet onderwijs volgen.

Kindertehuis Hanukkah wordt gefinancierd door Stichting Mariëtte’s Child Care. De stichting is op 24 september 2004 door Mariëtte’s ouders Marjo van Dijck en Gerrit Krouwel opgericht. Vanaf 2017 bestaat het bestuur van de Stichting uit Gerrit Krouwel (vader van Mariette in de rol van penningmeester), Marjo van Dijck (voorzitter) en Sandy Hof-Teeuwen (secretaris). Dit doen zij geheel belangeloos.